Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Välkommen till 

Kennel Sugarlines

 Liten uppfödning av långhårig collie och sheltie
 

 

 

 Susanne

 

 

Är född 1967 har två barn, fyra collies (tre hemma), fyra katter, fyra hästar, tre får, ca 50 höns och en kanin. Bor på en gård utanför Vedevåg. Arbetar på ett HVB-hem i Lindesberg.  

Jag har växt upp på en bondgård utanför samhället Vedevåg. Vi bodde granne med Inger så därför kom jag i kontakt med collien redan som 5-6 åring, eftersom jag umgicks med hennes yngsta dotter, så blev collien en del av mitt liv. Min första collie skaffade jag 1989. En trefärgad tik Picaroon's Special Surprice (Tuffi, som blev 12år). Jag parade henne med Brightline New Runner (Waliant) det resulterade i sex stycken valpar 1993 tre hanar och tre tikar. Av dessa sparade jag en sobel tik Fayenne (som blev 13år).

När jag fick en förfrågan av Inger om jag ville bli delägare i hennes kennelnamn blev jag förstås väldigt glad och jätte stolt över erbjudandet och tackade självklart ja. Parade Tuffi med Waliant ytterliggare en gång och det blev två valpar, år 1995 en hane och en tik. Så det blev min första kull med kennelnamnet Sugarlines.

1998 blev jag ensamstående mamma till två barn och en massa djur (hundar, hästar,katter och kaniner) så detta gjorde att det blev ett avbrott i aveln.

Köpte in en ny valp 2004 av underbara Nina i Oskarshamn, Jack Pine's New Choise (Choise). Efter några utställningar med 3st CK och genomgånget MH med 2:a på skott, parade jag henne med Ottey's Goldenbear(Nalle) och det blev 2 valpar februari 2007. Två hanar och jag som skulle behålla en tik, så det blev ingen till mig. Var sedan och parade henne med NUCH Rudängens Cameron (Hampus), då fick jag mer än vad jag önskat mig. Det blev nio valpar sex tikar och tre hanar augusti 2008. Sparade en trefärgad tik Sugarlines Lady B'Ara (Alice) och min dotter Matilda ville ha en hund så vi sparade en sobeltik också Sugarlines Lady Beth (Bichette), eftersom det blev så många. Det blev även en hanvalp på foder till Susanne Johansson min fd sambos lilla syster, Sugarlines Lord Beckett (Charlie).

Mina planer är nu att komma ut på utställningar med dessa små och deras mamma Choise.

 

 Tillbaka

 

 

.

 

 

 

Uppdaterad

 

14/5 2018

 

Start

Inger

Susanne

Shetland sheepdog

Ingers Collie

Susannes Collies

Länkar

Planerade valpar

Valpar

Blogg

Galleri

Gästbok
Änglahundar