Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Välkommen till 

Kennel Sugarlines

 Liten uppfödning av långhårig collie och sheltie
 

Inger

 

Jag är född och uppvuxen i Stockholm och köpte min första hund - Silva - 1955 - som  var en collie blandning, endast 5 v gammal hos en - efter vad det visade sig - hundskojare på Hornsgatan.

Jag fick mycket tidigt klart för mig att collien var den rasen jag ville äga; dels genom Lassie filmerna och dels genom Hundsport, där kennel Silvergården hade vackra helsidesannonser med collies med mycket utstrålning.

Min första riktiga collie var Skärgårdens Toppsy som inköptes från Berit Andersson på Värmdö 1970. Mamman var Hassleholms Beata och pappan var Bifrost Lucky Strike. 

Toppsy ställdes som valp ut i Norrtälje och redan där träffade jag på valpar efter Ali (Dazzler Of Dunsinane - Dunsinane Nan Of Noahsark).

Samma år gick flytten till Frövi, där jag hade min första colliekull 1972. Ur den kullen behöll jag en tikvalp, April Love "Busan". Det året 1972 flyttade vi (jag, man och tre flickor) till Vedevåg och blev månskensbönder med bl.a höns, kalvar och hästar som vi satte i avel, där blev vi bekanta med Susanne och hennes familj och flickorna blev goda vänner.

1973 på hösten föddes hos kennel Sandiacre en tik S. Sugar Baby "Happy" - kullsyster till S. Sweepstake - som anlände till Lena Nylen kennel Sandymore. Happy hämtades på Arlanda den första bensinransoneringsdagen 1974 och det var en ursöt guldsobel tikvalp jag mötte. Hon blev emellertid något för stor och något för lång men med ett mycket vackert huvud och ett otroligt bra temperament.

Busan parades 1974 men gick tom. Hon parades nästa gång med Stardogs Picasso. Strax efter parningen blev ett antal uppfödare inbjudna till ögonspegling i Linköping, vilken skulle ledas av Dr Barnett. Där deltog också flera svenska ögonveterinärer. Jag sa då, i bilen ner, att om Busan var dräktig så hade hon säkert något fel i ögonen. Mycket riktigt! Busan hade ett stort Colobom och var naturligtvis dräktig och fick 8 valpar. Det blev förstås hennes enda kull.

Under kommande år hade jag collieuppfödning fram till Sugarlines My Joys " Natasja" sista kull 1989.

1996 inköpte jag ånyo en collietik från Skärgårdens kennel men hon blev aldrig startad i avel.

1998 köpte jag Bermarks Zofie in Blue. 

 

Zofie

Hon var kullsyster till VWW 08 Bermarks Zavannah. Zofie blev BIR på sin första stora utställning i Stockholm april 1999 för Hans Lehtinen. Zofie fick 2 hanvalpar 2003 bl.a Sugarlines Spartacus "Foppa" som finns kvar hos mig. Zofie gick tragiskt bort samma år. Foppa är nu den enda collien i vår familj.

Sheltie

1974 föddes Sandymoor Jingle Bell min första sheltietik. Det var en välväxt men något stor tik som klarade dåtidens mentaltest - LHK - med glans. Under åren fram till 1989 hade jag en del sheltiekullar men Sugarlines Sweetheart "Ida" fick en kull med dödfödda valpar och efter det slutade jag med uppfödning.

Jag köpte sedan 2002 Bermarks Angel Touch "Puccie" vilken jag ställt ut men aldrig parat. 2005 köpte jag Bermarks Panache "Mimmi".

 

Tillbaka

 

 

 

 

 

.

 

 

 

Uppdaterad

 

14/5 2018

 

Start

Inger

Susanne

Shetland sheepdog

Ingers Collie

Susannes Collies

Länkar

Planerade valpar

Valpar

Blogg

Galleri

Gästbok
Änglahundar