Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Välkommen till 

Kennel Sugarlines

 Liten uppfödning av långhårig collie och sheltie
 

Rubrik

 Berättelse om lilla Mössan

 

Nu ska jag berätta om lilla "Mössan". Den 11 maj började Mimmi -mamman- sitt värkarbete och efter 1 timme föddes en liten tikvalp. Hon var mycket, mycket liten bara 96g som sedan sjönk till 88g. Hon var nog vad man kan säga "prematur". Pälsen var inte fördig och hon var bara "skinn och ben". En och en halv timme höll jag henne varm och försökte få henne att ta en "tutte". Jag hade läst någonstans att man kunde hjälpa dåliga valpar med ljummen yogurt. Jag hade en pipett till hands så jag började livräddningen. De andra valparna -två bröder- verkade som collie valpar i jämförelse 126g och 196g. De hade inga problem med att hitta matplatsen och "ta för sig".

Så började ett dygnetrunt jobb med matning varannan timme med pipett och sedan nappflaska med kattnapp. Sen passade det inte den lilla damen längre utan hon skulle ha en "tutte". Det gick naturligtvis inte utan hjälp eftersom bröderna gick fram som "bulldozrar" så hon hade ingen chans att klara sig ensam. Sedan kom mjölken så fort att hon inte hann svälja så den kom delvis ut genom nosen och det blev ett enda stort snörvlande. Det blev tillslut så, att jag efter varje mål lyfte valpen till örat för att höra efter om det lät från lungorna för i så fall hade hoppet varit ute.

Så natten mellan Kristihimmelfärd och fredagen verkade den lilla slapp och dålig så det fick bli akut -distriktsveterinär. Det blev en färd i yllemössa för den lilla. Veterinären ansåg att det starka ljudet var ett eko från huvudet - halsen. Den lilla hade också blivit motsträvig så hon ansågs fullt frisk. (Tur att det inte fanns någon kloroform hemma!)

Så fick hon namnet "Mössan". Idag är hon fem veckor fortfarande mindre än bröderna men med en jättevilja.

Tillbaka

.

 

 

 

Uppdaterad

 

14/5 2018

 

Start

Inger

Susanne

Shetland sheepdog

Ingers Collie

Susannes Collies

Länkar

Planerade valpar

Valpar

Blogg

Galleri

Gästbok
Änglahundar